Your partner in sauna gas heating

Informatie

Besparing

De belangrijkste reden om te investeren in een gas-saunakachel is de aanzienlijke besparing ten opzichte van een elektrische kachel. Met een gaskachel heeft u geen hoog vermogen nodig en kunt u alles op 220 volt aansluiten. Voor de professionele markt bieden wij onze klassieke ‘Classic lijn’ modellen aan in de vermogens 30, 60 en 90 kW.

Daarnaast kunnen wij het vermogen van de sauna-gaskachel uitbreiden tot wel 200 kW. Naast onze standaardmodellen leveren wij ook maatwerkoplossingen. Hoe hoger het vermogen in kW, hoe groter uw voordeel ten opzichte van elektrische verwarming. Bij continu gebruik biedt een sauna-gaskachel aanzienlijk meer gemak en lagere bedrijfskosten dan elektrische verwarming.

Wij hebben een kostenvergelijking gemaakt tussen de SAUNATechnics gaskachel en een elektrische kachel en bespreken graag wat dit voor uw situatie betekent.

Omdat de saunakachel een groter volume aan saunastenen heeft, is de opwarmtijd wat langer. U profiteert echter van een veel gelijkmatiger warmte dan bij elektrische varianten. Het verbruik kan als volgt worden berekend:

  • 100% voor de eerste 1,5 uur
  • 60% voor de volgende 4 uur
  • 25% voor de daaropvolgende 8 uur
  • Totaal per dag: 13,5 uur

De tarieven zijn berekend op basis van de Nederlandse energieprijzen (april 2020) en kunnen dagelijks wijzigen. Elk land heeft zijn eigen gasprijzen. Voor onze berekeningen hanteren wij 0,64 m³ gas en elektrisch 0,2168 per kWh. De prijzen zijn exclusief btw en wijzigingen kunnen het besparingspotentieel beïnvloeden.

Onze nieuwste innovatie bij SAUNATechnics is de toevoeging van ribbenbuizen na de sauna-gaskachel. Deze ribbenbuizen verhogen de verwarmde oppervlakte (VO) en verbeteren de warmteafgifte in de sauna, wat resulteert in een rendement van 97%.

minder lezen

Belangrijk

De energiedichtheid van natural gas van 1 m3 is vergelijkbaar met 9.769 kwh euro 0,0655.

Veiligheid

Onlangs zijn alle sauna-gasbranders van SAUNATechnics door het gasinstituut KIWA gekeurd voor veiligheid. Naast de jaarlijkse controle op de sauna-gasbranders, staat veiligheid bij SAUNATechnics hoog in het vaandel. Met de huidige verplichte testinstallaties van KIWA kunnen wij garanderen dat de SAUNATechnics-brander de enige sauna-gasbrander is die voldoet aan de strengste EU-normen en de veiligste op de markt is. De brander voldoet aan de CE-veiligheidseisen vanaf 01/2021.

Uw toekomstige sauna-gasbrander wordt geleverd met twee luchtdrukschakelaars en een veiligheidsconsole. Elke saunagasbrander wordt in onze eigen fabriek getest en geleverd met een certificaat en testrapport.

Service

Onderhoud en Revisie van Sauna-Kachels

In onze werkplaats of op locatie zetten onze onderhoudsmonteurs alles op alles om revisies van uw sauna-gaskachel uit te voeren en storingen te verhelpen. Vaak zijn storingen echter te wijten aan onvoldoende onderhoud, wat kan worden voorkomen.

U wilt natuurlijk bedrijfszeker blijven opereren. Storingen kunnen uw bedrijfscontinuïteit belasten, en continuïteit is waar uw gasten op rekenen. Om de continuïteit te waarborgen biedt SAUNATechnics onderhoudsovereenkomsten aan. Deze overeenkomsten bieden u als ondernemer grote voordelen en zorgen ervoor dat u hier niet actief mee bezig hoeft te zijn.

Onze onderhoudsovereenkomst omvat:

  • Preventief Onderhoud: Eén keer per jaar wordt uw sauna-gaskachel volledig preventief onderhouden. Hierbij worden zowel de gas- als elektro-technische aspecten van de brander nagekeken, afgeregeld en bijgesteld. Belangrijke metingen, zoals de onderdruk en de eindtemperatuur, worden uitgevoerd.
  • Reiniging en Revisie: De branderkop wordt gereinigd en, indien nodig, gereviseerd.
  • Rapportage: U ontvangt binnen vier weken na ons bezoek een schriftelijke rapportage van onze bevindingen.
  • Snelle Hulp: U krijgt snelle ondersteuning bij storingen en/of problemen, zowel telefonisch als op locatie.
  • Korting: Korting op onderdelen, materialen en revisiewerkzaamheden ten gevolge van normale slijtage en verouderingsverschijnselen.
  • Bestellen van Vervangingsmaterialen: Via ons webportaal kunt u vervangingsmaterialen bestellen.

Ons doel is om uw partner te zijn op het gebied van sauna-gasverwarming. Met onze gecertificeerde sauna-gaskachelsystemen kunnen wij uw sauna op een duurzame en comfortabele manier verwarmen. Uw ervaringen en onze expertise vormen de basis voor continue vernieuwing. Wij zijn voorloper in innovaties en passen deze toe in onze systemen. Innovatie betekent voor ons niet alleen ideeën, maar vooral daadkracht. Wij streven naar perfectie tot in detail! Een tevreden klant is voor ons goud waard.

SaunaTechnics BV biedt niet alleen kwaliteit, maar ook een aanzienlijke reductie van uw exploitatiekosten. Met de keuze voor een sauna-gaskachel in plaats van een elektrische sauna-kachel kunt u tot 60% besparen op uw energiekosten.