Your partner in sauna gas heating

Informatie

Besparing

De belangrijkste reden om te investeren in een saunakachel op gas, is vooral de besparing ten opzichte van een elektrische kachel. Daarnaast heeft u bij het toepassen van een gaskachel geen hoog vermogen nodig en kan alles op 220 volt kan worden aangesloten. Voor onze professionele markt leveren wij onze klassieke ‘Classic lijn’ modellen 30,60, en 90 standaard,…

Daarnaast kunnen wij het vermogen van de sauna gaskachel opbouwen tot wel 200 kW. Naast onze standaard sauna gaskachels leveren wij ook sauna gaskachel op maat . Hoe hoger het volume in kW, hoe hoger uw voordeel is ten opzichte van elektrisch vermogen. Bij continu gebruik van onze sauna gaskachels biedt deze veel meer gemak ten opzichte van de elektrische verwarming. Zeker wanneer we kijken naar de bedrijfskosten, is een sauna gaskachel behoorlijk voordeliger dan een elektrische verwarming

Wij hebben een kostenvergelijking tussen de SAUNATechnics gaskachel en de elektrische kachel gemaakt. Wij nemen graag met u door wat dit voor uw situatie kan betekenen.

Omdat de saunagaskachel een veel groter volume aan saunastenen op de kachel heeft, heeft deze een wat langere opwarmtijd nodig. U profiteert dan wel van een veel fijnere warmte dan bij een elektrische variant. 
Het verbruik kan als volgt worden berekend:
100% voor de eerste 1,5 uur
60% voor de volgende 4 uur
25% voor de volgende 8 uur
Per dag in totaal 13,5 uur.

De tarieven zijn berekend volgens de Nederlandse energie kosten (april 2020) en kunnen dagelijks worden gewijzigd. Ieder land heeft zijn eigen gasprijzen .
Wij handteren voor onze berekening 0,64 m3 gas en elektrisch 0,2168 per kWh
De prijzen zijn excl. Btw. Wijzigingen kunnen het besparingspotentieel beïnvloeden.

minder lezen

Belangrijk

De energiedichtheid van natural gas van 1 m3 is vergelijkbaar met 9.769 kwh euro 0,0655.

Veiligheid

Onlangs zijn alle sauna gasbranders van SAUNATechnics voor de veiligheid ter keuring aangeboden aan het gas instituut Kiwa. Naast de jaarlijkse controle op de sauna gasbranders staat veiligheid bij SAUNATechnics hoog in het vaandel. Met het huidige verplichte testinstallatie van het gas instituut KIWA kunnen wij garanderen dat de SAUNATechnics brander als enige gekeurd is als een sauna gas brander en de veiligste iis op de markt volgens de huidige EU normen.

Uw toekomstige sauna gasbrander wordt geleverd met 2 luchtdrukschakelaars en een veiligheidsconsole. Uw saunagasbrander wordt in onze eigen fabriek getest en wordt met een certificaat en testrapport uitgeleverd.

Service

Onderhoud en revisie van sauna kachels

In onze werkplaats of op locatie zullen onze onderhoudsmonteurs alle zeilen bij zetten om revisies van uw sauna-gaskachel uit te voeren of storingen te verhelpen. Vaak zijn storingen echter te wijten aan onvoldoende onderhoud en had een storing voorkomen kunnen worden.
Natuurlijk wilt u bedrijfszeker blijven exploiteren. Storingen belasten uw bedrijfs-continuïteit en continuïteit is dat waar uw gasten op rekenen. Om continuïteit zoveel als mogelijk te borgen biedt SAUNATECHNICS onderhoudsovereenkomsten aan, dat u als ondernemer een aantal grote zekerheden voordelen geeft zonder dat u hier bij stil hoeft te staan.

  • Een maal per jaar een geheel preventief onderhoud waarbij gas-technisch en elektro-technisch de brander zal worden nagekeken, afgeregeld en bijgesteld. Hier is zeker de zogenaamde onderdruk meting en meting van de eind temperatuur belangrijk.
  • De brander kop zal worden gereinigd en indien noodzakelijk wordt de branderkop gereviseerd.
  • U ontvangt binnen vier weken na ons bezoek een schriftelijke rapportage van onze bevindingen. Snelle hulp/ondersteuning bij storingen en/of problemen telefonisch of op locatie
  • Korting op onderdelen en materialen
  • Korting op revisiewerkzaamheden ten gevolge van normale slijtage en verouderingsverschijnselen
  • Bestellen van vervangingsmaterialen via onze webportaal. (4 de kwartaal 2020)

 

Ons doel is om uw partner te zijn op gebied van sauna gasverwarming. Met onze gecertificeerde sauna gas kachelsystemen kunnen wij uw sauna op een zeer duurzame en comfortabele wijze verwarmen. Uw ervaringen en onze know how vormen de input voor vernieuwingen. Wij zijn een voorloper met innovaties en passen dat toe in onze systemen. Innovatie is namelijk niet alleen het idee, maar vooral doen. Wij streven naar perfectie tot in detail! Een tevreden klant is voor ons een gouden klant. Saunatechnics BV biedt niet alleen kwaliteit. Het reduceren van uw exploitatiekosten is eveneens onze uitdaging. Met de keuze voor een sauna gaskachel in plaats van een elektrische sauna kachel bent u bij ons aan het juiste adres. Onze sauna gaskachel kan u een besparing tot 60% van de energiekosten geven ten opzichte van een elektrische sauna kachel.