Your partner in sauna gas heating

Het systeem

De saunakachel systemen van SAUNATechnics

De keuze voor uw sauna-gaskachel is enorm belangrijk. Elk kachelsysteem uit de Classic-line wordt als uniek model door ons ontworpen. De basis is echter altijd gelijk. één of meerdere gasbranders verhitten een door een ventilator in onderdruk gebrachte piramide al dan niet met eindbuis. (Een eindbuis verhoogt het energie-rendement van het saunakachel-systeem).

De grootte van de piramide, de plaats van de piramide, de branders, de hoeveelheid branders en de loop van de eindbuis hangt af van uw situatie en het gebruiksdoel. Zo heeft een saunakachel voor opgietingen (de Löyly-saunakachel of Aufguss-saunakachel) over het algemeen net wat meer vermogen nodig, zodat deze in korte tijd een grote hoeveelheid water kan laten verdampen. De saunakachels van SAUNATECHNICS zijn in de basis al uitermate geschikt voor opgietingen.

De piramide wordt gevuld met natuursteen om een warmtebuffer te creëren en omkleed naar wens. Zo ontstaat er een unieke uitstraling die past binnen de sfeer van uw sauna en bedrijf.

De ETNA en OLYMPIC sauna-gaskachels zijn berust op hetzelfde principe. De beide saunakachels hebben daarentegen altijd één brander en geen eindbuis. De ETNA en OLYMPIC zijn ontworpen na het succes van de ‘Classic-lijn’ en de vele vragen van klanten betreft lage vermogen dat nodig is om de deze te kunnen plaatsten in kleinere sauna’s. Ga voor meer info over de ETNA en OLYMPIC naar: www.saunagasheating.com.

Lees meer

Meer informatie

De bedrijfszekerheid en veiligheid van een sauna-gaskachel zijn mogelijk wel de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een saunakachel. Daar besteed SAUNATechnics dan ook veel aandacht aan. Jaarlijks wordt bij SAUNATechnics een productenkeuring gedaan door KIWA-keuringsinstantie. De sauna-gasbranders worden met variabele vermogens geleverd van 9 kW tot 32 kW. Voor de uitlevering van de brander, wordt er een testrapport gemaakt waarin de testwaarden van de brander zijn vermeld. Wij durven rustig te roepen dat een veiliger systeem op dit moment niet verkrijgbaar is. En dat leggen wij u hierna graag uit.